пʼятниця, 23 березня 2012 р.

Будуємо нову країну!


9 вересня в приміщенні Міжнародного виставкового центру м. Києва відбулися Національні збори регіонів «Будуємо нову країну!», в рамках яких пройшло колективне обговорення затвердження загальнопартійної виборчої платформи. А вже наступного дня у всіх регіонах України пройшли регіональні збори тим же гаслом. Партійні активісти Кіровоградської обласної організації регіоналів, майбутні кандидати в депутати місцевих рад на посади сільських та селищних голів приїхали до обласного центру, щоб разом обговорити свою виборчу платформу на майбутніх виборах підтримати курс реформ, проголошених Президентом України Віктором Януковичем.
Проект обласної виборчої платформи перед зібранням всіх прихильників членів регіонів презентував в обласній голова облдержадміністрації, голова обласної організації регіонів та проекту регіонального відродження Кіровоградщини Сергій Ларін. Свій виступ розпочав з того, що головне завдання всіх гілок влади полягає в тому, щоб крок за кроком піднімати рівень життя людей. Тільки разом ми зможемо подолати кризу тяжку спадщину, яку залишили нам попередники. Сьогодні разом з Президентом ми будуємо нове життя, нову Україну для людей. для цього в області окреслюємо регіональну програму, яка буде основою виборчої програми обласних регіоналів на виборах всіх Сьогодні, як зазначив виступаючий, ми створюємо комплексну програму розвитку області, яку назвали «Центральний регіон – 2015». Ця програма повинна стати для області планом наших спільних на найближчі 5 років з тим, щоб кожен житель області побачив в себе, свою територію, побачив, як вона буде змінюватися на краще що по програмі  буде зроблено в кінцевому результаті. – Нам не потрібні пустопорожні обіцянки, - заявив С. Ларін. – Ми готові до діалогу з людьми тільки після цього будемо визначати наші завдання, як окремі напрями роботи. Головна наша мета полягає в тому, щоб до 2015 року Кіровоградщина ввійшла в п’ятірку кращих областей на Україні. найголовніше – за умовами життя людей.
Довгі роки нам нав’язували твердження, що Кіровоградщина – депресивний регіон, що ми дуже потребуємо різних субвенцій дотацій. Однак за цим попередньою владою приховувалося лише небажання працювати та безпорадність непрофесіоналізм. Але наша область – це чудовий, перспективний багатий, на думку губернатора, край, який дійсно може стати центральним передовим на Україні. Однак для цього влада  на всіх рівнях повинна знати, що робити вміла працювати. Тому першочергово за масштабною програмою регіоналів планується мобілізація практично всіх структур первинних партійних організацій для визначення ключових проблем пропозицій для розвитку Кіровоградщини. На зборах первинних парторганізацій вже зібрано більше 2 тис. пропозицій для програми. А через анкети, роздавали в пікетах – понад 5 тис. пропозицій. В населених пунктах вже відбулося понад 320 сходів, в яких взяли участь більше 10 тис. чоловік. Більше 2 тис. звернень надійшло людей через «гарячу губернатора». Минула ж влада просто ховалася людей. Ось чому мета нинішньої владної команди – влада повинна повернутися обличчям до людей вивести область у передові. Влада повинна слухати чути  кожного. Таке завдання перед всіма Aaернаторами місцевими органами влади ставить Президент України.
Сьогодні обласна влада об’єктивну картину всіх проблем Кіровоградщини тих заходів, пропонується здійснити, аби перетворити життя людей на краще. В зв’язку з цим жодна думка пропозиція людей не повинна залишитися поза увагою влади. це досить таки відчувається на багатьох прикладах, зокрема, на прикладі відновлення будівництва нових спортивних майданчиків. Лише при бажанні органів влади, навіть без значних коштів. Тому треба докласти лише незначних зусиль, щоб майданчики виросли у всіх куточках області. Наступною регіоналів стане ремонт оновлення в селах будинків культури. Таких добрих справ з кожним днем все більше.
Але в області й такі проблеми, зізнався губернатор, накопичувались у нас роками вимагають дійсно великих капіталовкладень. Та вони об’єднують всіх жителів Кіровоградщини. проблеми аналізуються та передаються на експертизу фахівцям включаються до проекту програми «Центральний регіон – 2015». Загалом же більше 70% проблем стосуються житлово-комунального господарства соціальної сфери. Чималу долю серед проблем займають стан доріг, роками не ремонтувалися, відсутність газопроводів, дитсадків, поганого медичного обслуговування.
На сьогодні в області працює всього два цукрових заводи, немає жодного спиртового заводу. Ось чому завданням неабиякої ваги необхідність перетворення регіону сировинного на потужної переробки. перші кроки в цьому напрямі вже здійснюються. Проголошено лозунг «Купуй Кіровоградське, цінуй Кіровоградське, будь патріотом Кіровоградщини». З метою мережа супермаркетів вже пропонує товари наших виробників. Буде відкриватися нова мережа магазинів, де 70% товарів буде кіровоградського виробництва ціни на них будуть на 15-20% нижчими. Все це говорить за те, що лише спільними зусиллями, при допомозі всіх жителів області буде відпрацьована програма «Центральний регіон – 2015». Вона буде складовою загальнонаціональної програми стане основою закладень у бюджет, основою інвестиційної діяльності, орієнтиром для промисловості сільського господарства. На основі пропозицій людей влада  повинна зрозуміти як, за рахунок чого, коли проблеми будуть вирішені куди направляти кошти. Тут у діях влади повинні бути нестандартні кроки. Зважаючи на все, на думку губернатора, Партія регіонів єдиною командою у всіх гілках влади єдиною силою, яка здатна створити реалізувати комплексну програму регіонального розвитку, що включатиме аспекти соціально-економічного розвитку області. Залишилося лише переконливо перемогти на виборах 31 жовтня, тоді дійсно буде збудована чітка консолідована влада президента до сільради можна буде дійсно зробити життя для людей кращим. На завершення губернатор висловив свою переконаність в тому, що Кіровоградщина можливості бути багатою процвітаючою, а жителі сильні, досвідчені талановиті. Тож будуємо нову Україну разом з Президентом – нову Кіровоградщину! Разом ми – сила.
Після доповіді С. Ларіна відбулося обговорення, в якому взяли участь представники партійних осередків райцентрів області, прийнята резолюція по закінченню зборів була проведена прес-конференція для журналістів області, на якій С. Ларін відповів на численні запитання. 
В. Юрченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар