пʼятниця, 23 березня 2012 р.

Актуальні проблеми викладання сучасної географічної освіти та способи безпосереднього та опосередкованого учіння в урочний та позаурочний час


Нещодавно, 15 вересня, гостинно розчинив двері Цукрозаводський навчально-виховний комплекс для учасників обласної конференції вчителів географії з проблеми:”Актуальні проблеми викладання сучасної географічної освіти та способи безпосереднього та опосередкованого учіння в урочний та позаурочний час”.
Питання, були винесені на обговорення, мали на меті обмін досвідом роботи та напрацюваннями як представників Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Василя Сухомлинського, так методиста освіти, викладачами географії району.
Актуальним та змістовним був виступ завідувача кабінетом географії КОІППО Василя Сухомлинського Хлань Л.М. про “Застосування нових інформаційних технологій час вивчення географії та проведення навчальної практики в загальноосвітньому навчальному закладі”.
Багато корисної та отримали слухачі виступу методиста освіти Даценко О.В. До уваги присутніх був представлений матеріал власного досвіду роботи «Модернізація методичної роботи з вчителями географії району», а також узагальнений досвід роботи вчителів географії району, методичні напрацювання з питання: “Використання елементів методу проектів та доцільна реалізація ІКТ-супроводу в процесі викладання географічного матеріалу”.
Майстер-клас вчителів географії Олександрійського району теми:  “Впровадження передових іноваційних технологій в практику роботи вчителів географії презентували: Петренко С.Г. - вчитель географії Новопразького НВК,    Федоров В.М. - вчитель географії Добронадіївської ЗОШ ст., Шевцов А.О. - вчитель географії Куколівської ЗОШ ст., Балацький Л. Ю. - вчитель географії Протопопівської ЗОШ ст. 
В доброзичливій атмосфері вчителі щиро ділилися власними методичними здобутками та напрацюваннями, захопленням дослухались до колег. Питання, розглянуті час роботи конференції, нікого не залишили байдужим. Кожен учасник отримав багато корисної інформації, вражень та бажання втілити в свою роботу щось нове, творчо до викладання предмету та використовувати в роботі найновіші технології.
Гостей привітала та ознайомила особливостями життя розвитку селища Приютівка Лещенко Т.В., директор Цукрозаводського НВК, член керівників шкіл України, депутат Приютівської селишної ради.
Було підкреслено, що будівництвом цукрового у в 1964 році виникла необхідність створення цілісного комплексу соціального значення. Вдале розташування навчального закладу можливість тісно співпрацювати селищною громадою. Поряд школою знаходиться дитячий садочок “Світлячок”, яким керує досвідчений педагог з багаторічним стажем – Сибірцева Л.І., людина творча, небайдужа до вирішення соціальних проблем та проблем школи. За роки існування нашими закладами налагоджена тісна співпраця обміну досвідом, напрацювання наступності у вихованні та навчанні підростаючого покоління.
 Будинок культури очолює Олефір В.І., яка заохочує учнів до участі в конкурсах, концертах, надає допомогу в організації проведення культурно-масових заходів.
Поряд – лікарня на чолі з головним лікарем Данилюком А.Г. Школа відчуває уважне ставлення до роботи з профілактики дитячих захворювань, проведення медогладів та виступів на батьківських зборах з лекціями, дають можливість зберегти здоров'я дітей.
Та найбільша наша надія гордість – це цукровий завод, керівники якого – Кузьменко А.І. та  Третяк Л.Л. - допомагають вирішувати дуже багато питань, пов'язаних з матеріальною допомогою в ремонті будівлі, забезпеченні навчально-наочними матеріалами, передплатою періодичних видань, наданням транспорту для участі учнів в змаганнях, конкурсах, святах.
Гості були приємно здивовані облаштуванням селища та рівнем розвитку, перспективністю цукрового заводу. Адже в наш складний час багато заводів вже не працює, перетворивши обладнання на металобрухт та залишивми селища напризволяще. Тоді як наш цукровий завод працює, розвивається, будує  плани на майбутнє.
Незабутньою залишиться для них екскурсія на підприємство, яку, попри велику зайнятість, люб'язно дозволило здійснити керівництво заводу в особі комерційного директора Третяка Л.Л. Працівники заводу пригостили гостей теплим, щойно виробленим цукром.
Наше селище цукровий завод – це єдине ціле, яке живе, розвивається попри кризу, негаразди. Адже благополуччя людей залежить того, як буде працювати підприємство, яке очолюють творчі, небайдужі до проблем сьогодення люди – Кузьменко А.І, Третяк Л.Л.
Учасники конференції залишать у теплий прийом закладу та зутріч з колегами, плдно та якісно організовану роботу. Про це свідчать відгуки у книзі школи.
А ще – надію на те, що в нашій все буде добре, якщо працюють люди, щиро своїй справі.

Немає коментарів:

Дописати коментар