пʼятниця, 23 березня 2012 р.

Два дні - дві перемоги


Мають за минулий тиждень юні футболісти с. Комінтерн 1996-1997 року народження, які принесли всьому колективу Комінтернівської школи і жителям села чимало хвилювань, радості, втіхи і задоволення. Та до цих перемог в селі вже звикли. В цьому році команда відділення Олександрійського районного ФСТ «Колос» на базі ТОВ «Комінтерн-Агро» зайняла ІІ місце в футбольних баталіях серед команд свого віку Української центральної ради ФСТ «Колос». Тиждень тому, в суботу, вони вибороли І місце серед команд обласної організації товариства «Колос». А вже наступного дня , в неділю, 19 вересня із спартакіади юних футболістів в системі Агрохолдингу «Приват-Агроцентр», котра відбулася на стадіоні с. Новокостянтинівка, Братського району Миколаївської області, втомлені, але щасливі разом зі своїм досвідченим тренером Валерієм Губою привозять додому перехідний футбольний кубок переможців та грамоту володарю кубка «Приват-Агрохолдингу з футболу 2010».
Нагороди та призи, серед яких були також футбольні та волейбольні м’ячі переможцям вручали директор місцевого СТОВ ім.. Мічуріна Олександр Бачін та заступник генерального директора холдингу «Приват-Агроцентр» Сергій Ричкін. Глибоко задоволений цією перемогою був і директор ТОВ «Комінтерн-Агро» Олександр Ткач, котрий привіз на змагання свою команду разом з її вболівальниками і сам з хвилюванням вболівав за грою.
Це була перша спартакіада в системі 22 господарств холдингу. І поштовхом до неї послужив лозунг, проголошений Президентом України Віктором Януковичем «Будуємо нову країну». Підтримуючи його, саме двом Олександрам - Ткачу і Бачіну - спало на думку по закінченню польових робіт, незадовго до відзначення свята працівників сільського господарства, щорічно проводити такі спартакіади школярів з різних видів спорту, залучаючи їх тим самим до проблем життя сільських трудівників, виховуючи в них любов до рідного краю і почуття значимості ролі жителя села та бажання докладати і своїх сил для його процвітання. Цю ідею активно підтримав і включив  її в реалізацію Сергій Ричкін, а генеральний директор ТОВ «Приват - Агроцентр»  Степан Красовський благословив її на виконання. Гарячим прихильником її став і голова Олександрійської райдержадміністрації Сергій Кузьменко, який вельми небайдужий до відновлення спортивного життя на селі, який все можливе робить для цього і допомагає також спортсменам Комінтернівської школи, котрі, в свою чергу, за словами їх благодійника О. Ткача «на ура!» сприйняли таку радісну для них звістку. І хоч ця ідея виникла експромтом, та до проведення спартакіади Агрохолдинг встиг закупити всім її учасникам нову футбольну форму.
І ось в цій формі, після урочистих привітань і побажань учасникам змагання на поле з бойовим  настроєм вийшли його господарі і наші хлопці. Гра розпочалася відразу з енергійного бажання кожної з команд перехопити ініціативу. Але вже з перших хвилин стала помітна перевага наших, які рідко коли давали супротивнику увійти в штрафний майданчик, хіба що до нашої половини поля. Самі ж постійно на ньому домінували, гостро атакували і впродовж обох таймів потужно тиснули на захист новокостянтинівців. На завершальному етапі атак чогось дещо не вистачало. Та все ж помітно відчувалася їх злагоджена, колективна, розумна і продумана гра, коли кожен з гравців відчував момент удару і передачі м’яча товаришу. Видно було і вищу технічну майстерність комінтернівців, їх клас, за що лише треба дякувати тренеру Валерію Губі, який є ще тренером-педагогом районного ФСТ «Колос». Це й наштовхувало вболівальників на думку, що гра закінчиться на їх користь. Воно так і сталося. Всередині першого тайму в результаті майстерно здійсненого проходу до штрафного майданчика господарів з короткої дистанції в правий від голкіпера куток м’яч влітає в їх ворота. Наші торжествують. До кінця матчу рахунок так і залишився на їх користь: 0:1. Але ж це перемога. І ось імена її авторів: Сергій Дігтяр, Дмитро Скрипка, Богдан Рижиков, Ростислав Грушка, автор голу Володимир Ізотов, Руслан Губа, Станіслав Гриценко, воротар Максим Пліска, Євген Гременчук, Владислав Кондратьєв, Сергій Терещук, Віталій Чорноморець.
А потім відбулася хвилююча церемонія нагороджень, яким так раді були комінтернівські хлопці, котрим навіть втома не перешкодила за два дні здобути першість у змаганнях. Оце клас, оце вишкіл! Радіємо і ми за вас, бо добру справу ви робите, прославляючи наш рідний край. Будуємо ж Олександрійщину разом - до чого закликає голова райдержадміністрації Сергій Кузьменко. Так тримати і надалі, не поступаючись, коли вже в гості до вас приїдуть на змагання юні спортсмени з Миколаївщини. А вони збираються. Чекайте ж, готуйтесь, бо спорт - це велика і значима об’єднуюча всіх нас сила.
В. Юрченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар