середа, 28 березня 2012 р.

Про упорядкування окремих питань щодо впровадження спрощеного порядку призначення та надання населенню субсидій


Про упорядкування окремих питань щодо впровадження спрощеного порядку призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива

Постановою Кабінету України 8 вересня 2010 р. №861 „Про упорядкування окремих питань щодо впровадження спрощеного порядку призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” управлінню праці та соціального захисту населення надано право призначати житлові субсидії на опалювальний період 2010/2011 року на підставі заяв, поданих протягом серпня — вересня 2010 року.
Завдяки цьому громадянам, протягом серпня – вересня подали заяви на субсидію, але не набули на права через невелику вартість послуг в неопалювальний період, субсидія буде призначена на опалювальний період без додаткового звернення до органів праці та соціального захисту населення.
ЄAaБез додаткового звернення буде призначена субсидія на опалювальний період тим громадянам, яким така допомога була призначена у серпні – вересні цього року на шість місяців.
Для призначення субсидії на опалювальний період потребуватимуть уточнення лише доходи громадян за шість місяців, що передують його початку. При цьому розміри та соціальної допомоги будуть одержані управлінням праці та соціального захисту населення з відповідних баз даних. Довідки про доходи (заробітну плату, стипендію тощо) мають надати працездатні громадяни та працюючі пенсіонери.
Крім того, управлінням без звернень громадян буде проведено перерахунок розміру призначених до 1 серпня 2010 року субсидій, виходячи з нових відсотків сукупного доходу, в тому числі субсидій на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;
З метою перевірок достовірності даних управлінню надано право робити запити та безоплатно отримувати органів державної податкової служби, підрозділів Державтоінспекції, бюро технічної інвентаризації, органів державної контрольно-ревізійної служби, інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для призначення субсидій, отриманих осіб, звертаються за призначенням субсидій.

Заступник начальника управління,
начальник грошових виплат
і компенсацій О.Грінчак

Немає коментарів:

Дописати коментар