пʼятниця, 23 березня 2012 р.


Висування кандидатів у депутати
сільських, селищних, міських,  районних, обласних рад
та сільських, селищних, міських голів.

Загальний порядок висування кандидатів
Згідно частини першої статті 35 Закону України „Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських (далі - Закон) висування кандидатів у депутати та кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови починається 27 вересня 2010 року (за 34 до дня виборів) закінчується 3 жовтня 2010 року (за 28 днів до дня виборів). В свою чергу висування кандидатів у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі розпочинається з 1 жовтня 2010 року (за 30 днів до дня виборів) закінчується 5 жовтня 2010 року (за 26 днів до дня виборів).
Кандидатів у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, в тому числі міст Києва та Севастополя, районної у ради у багатомандатних та одномандатних мажоритарних виборчих округах мають право висувати організації партій.
Кандидати у депутати сільських, селищних рад в одномандатних виборчих округах висуваються місцевими організаціями партій або шляхом самовисування.
Кандидати на посаду сільського, селищного голови у відповідних єдиних одномандатних виборчих округах висуваються місцевими організаціями партій або шляхом самовисування.
Кандидати на посаду міського голови у відповідних єдиних одномандатних виборчих округах висуваються місцевими організаціями партій.
Звертаю увагу, що згідно нових положень статті 12 Закону виборчі блоки виключені з кола виборчого процесу відповідно, не можуть висувати кандидатів на місцевих виборах.
Місцева організація для набуття права висування кандидата на місцевих виборах повинна бути зареєстрована в установленому законом порядку.

Право на висунення та бути обраним
1. Депутатом місцевої ради та сільським, селищним, міським головою може бути обраний дієздатний громадянин України, який на день виборів досяг вісімнадцяти років.
2. Особа, яка висунута кандидатом у депутати у багатомандатному виборчому окрузі, може одночасно бути висунута лише кандидатом у депутати до відповідної ради в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі або кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови.


3. Особа може бути висунута кандидатом у депутати, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови шляхом висування місцевою організацією (місцевими організаціями) лише політичної

Обмеження щодо балотування
1. Депутатом, сільським, селищним, міським головою не може бути обраний громадянин України, який судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена або не знята у встановленому законом порядку.
2. Особа, яка висунута кандидатом у депутати в одномандатному чи одномандатному мажоритарному виборчому окрузі, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови, не може одночасно бути висунута у будь-яких інших одномандатних виборчих округах з будь-яких місцевих виборів.
3. Місцева організація може висунути кандидатом особу, яка членом або безпартійного громадянина.

IV. Висування кандидатів місцевою організацією
Місцева організація
Може висунути

Районна організація партії
Виборчий список кандидатів у депутати в кожному багатомандатному виборчому окрузі по виборах депутатів відповідних міських (міст районного значення) рад у кількості, що не перевищує кількість депутатів (загального складу)


По одному кандидату в депутати в кожному одномандатному мажоритарному виборчому окрузі по виборах депутатів відповідних міських (міст районного значення) рад


Виборчий список кандидатів у депутати відповідної районної ради      у кількості, що не перевищує кількість депутатів (загального складу) одному кандидату в депутати в кожному одномандатному мажоритарному виборчому окрузі по виборах депутатів відповідної районної одному кандидату в депутати в кожному одномандатному виборчому окрузі по виборах депутатів відповідних сільських, селищних рад  одному кандидату на посаду відповідних сільських, селищних організація партії
Одного кандидата на посаду міського Виборчий список кандидатів у депутати відповідної ради          у кількості, що не перевищує кількість депутатів (загального складу) одному кандидату в депутати в кожному одномандатному мажоритарному виборчому окрузі по виборах депутатів відповідної ради

Обласна організація партії
Виборчий список кандидатів у депутати відповідної обласної ради        у кількості, що не перевищує половину кількості депутатів (загального складу) одному кандидату в депутати по кожному одномандатному мажоритарному виборчому округу по виборах депутатів обласної ВИНЯТКИ
* - Міська організація (міста районного значення) не може висувати кандидатів у депутати ради у відповідному виборчому окрузі, якщо відповідна районна організація політичної ухвалила рішення про висунення кандидатів до такої ради у цьому окрузі у передбачений цим Законом спосіб.

IV. Порядок висування кандидатів
1. Висування кандидатів місцевою організацією проводиться на зборах (конференціях) організації.
2. У протоколі зборів (конференції) місцевої організації зазначаються;
- час місце проведення;
- загальна кількість членів місцевої організації - кількість учасників зборів (конференції);
- порядок денний;
- відомості про кожного кандидата: прізвище, власне (усі власні імена) та по батькові (за наявності), число, місяць народження, громадянство, партійність, посада, місце роботи (заняття), адреса місця проживання;
- дані про підсумки голосування щодо кандидатів.
Протокол зборів (конференції) підписується керівником місцевої організації та скріплюється печаткою місцевої організації або організації політичної вищого рівня.
3. Про час місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів місцева організація повідомляє у письмовій формі відповідну територіальну виборчу не як за день до дня проведення зборів (конференції). На таких зборах (конференції) мають право бути присутніми члени відповідної територіальної виборчої
Таке повідомлення бажано завчасно передати до територіальної виборчої уповноваженим представником місцевої організації парті, який зобов’язаний проконтролювати, щоб на другому екземплярі повідомлення було зазначено дату його отримання, прізвище та підпис члена якому це повідомлення було вручено.
4. Про час місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів місцева організація повідомляє також засоби масової інформації. Порядок акредитації представників засобів масової на таких зборах (конференції) визначає організатор заходу.

Додатки:
Повідомлення ТВК та засобу масової про час місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів місцевою організацією Витяг з протоколу зборів (конференції) місцевої організації про висунення кандидатів у депутати Заява особи, включеної до виборчого списку місцевої організації про згоду балотуватися кандидатом у депутати місцевої організації Витяг з протоколу зборів (конференції) місцевої організації про висування кандидатів у депутати в одномандатних округах.
Витяг з протоколу зборів (конференції) місцевої організації про висування кандидатів у депутати в одномандатних мажоритарних виборчих округах
Заява особи, висунутої кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови про згоду бути кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови.
Витяг з протоколу зборів (конференції) місцевої організації про висування кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови.

Відповідно до п. 11 ст. 36 Закону на територіальні управління покладено обов‘язок передачі до відповідних територіальних виборчих не як за 35 днів до дня виборів відомостей щодо зареєстрованих місцевих організацій партій зазначенням керівників таких організацій та дат реєстрації.

Начальник Олександрійського
міськрайонного управління В.Тригуб

Немає коментарів:

Дописати коментар