пʼятниця, 23 березня 2012 р.


15 вересня цього року в редакцій газети відбулася пряма телефонна з начальником управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Анісімовою-Шило Ольгою Іванівною, в ході якої  вона дала на ряд запитань, задавали наші читачі.
 Як оформити субсидію на загальну площу?
Необхідно звернутись до районної щодо призначення субсидії на  загальну площу, як виняток, або заяву надати через управління праці за місцем реєстрації.
 Якщо листи надійшли всім зареєстрованим  членам родини, хто повинен звернутись за призначенням субсидії?

Субсидія призначається уповноваженому власнику (співвласнику) житла, наймачу державного та громадського житлового фонду, членові житлово-будівельного (житловго) кооперативу, власнику  (співвласнику)  житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок.

 Чи можна отримати субсидію, якщо члени родини працюють не офіційно не весь час?

Положенням про порядок  призначення та надання населенню субсидій встановлено, що для призначення субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає управлінню  праці та соціального захисту населення довідки про доходи кожної зареєстрованої особи у житловому приміщенні, за формами, затвердженими Мінпраці. Якщо таку форму  надати не можливо, треба задекларувати отриманий заробіток та   звернутись до районної щодо призначення субсидії, як виняток, так як працездатні особи, не працюють,  або заяву надати через управління праці за місцем реєстрації.

 Чи можна отримати субсидію, якщо один з членів доглядяє дитину до трьох років?

У випадку, коли один членів родини перебуває у відпустці по догляду за дитиною, субсидія призначається на загальних підставах, при цьому до сукупного доходу буде враховано допомогу по догляду за дитиною.

 Якщо син зареєстрований у приміщенні, але  знаходиться на службі у лавах Збройних сил України, чи можна отримати субсидію?

Субсидію отримати можна. Якщо у житловому приміщенні зареєстровані особи, знаходяться на службі у  лавах Збройних сил України, при призначенні субсидії вони  будуть враховані, на них, за даними підприємств-надавачів послуг, нараховуватиметься плата за житлово-комунальні послуги, але доходи даного члена субсидії не беруться до сукупного доходу (При наявності довідки з лав Збройних сил України).  

 Який порядок призначення субсидії, якщо заборгованість за оплату житлово-комунальних послуг?

Наявність заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, яка виникла після 1 грудня 2006 року, не впливає на визначення права на призначення житлової субсидії.

 Якщо працівник працює на умовах неповного робочого тижня, чи може до нього застосовуватися ненормований робочий день ? Якщо так, то чи право на додаткову відпустку за ненормований робочий день та якої тривалості ?

Для працівників, працюють на умовах неповного робочого тижня, ненормований робочий день може застосовуватися, а для працівників, зайнятих на роботі з неповним робочим днем, ненормований робочий день не застосовується.
           Список професій посад, на яких може застосовуватися ненормований робочий день, визначається колективним договором.
                     За виконання завдань понад установлену тривалість робочого часу надається відпустка до 7 календарних днів. Зазначена відпустка надається пропорційно відпрацьованому на роботі часу.          

 Чи право на лікарняний жінка (у разі хвороби), якщо вона перебуває в частково оплачуваній відпустці по догляду за дитиною до трьох років та працює в умовах неповного робочого часу?

 Якщо настала тимчасова непрацездатність безпосередньо  жінки, то на загальних підставах видається листок непрацездатності, що підлягає язковій оплаті, так як жінка, яка працює в режимі неповного робочого  дня (тижня), отримує заробітну плату, з якої сплачуються внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, а отже вона застрахованою особою.

  Якщо підприємство у язку з фінансовими труднощами змушене перейти на роботу в умовах неповного робочого часу, заробітна плата працівників може бути нижчою за законодавчо встановлену величину. Чи необхідно в цьому випадку здійснювати доплату до мінімальної заробітної плати ?

Про зміну істотних умов праці працівників потрібно попередити не пізніше, за два Для цього необхідно видати наказ та ознайомити працівників, яких стосуватиметься така зміна. Оплата праці проводиться пропорційно відпрацьованому часу або залежно  виробітку.  Якщо заробітна плата працівника у цьому випадку виявляється нижчою законодавчо встановленого мінімального розміру, то доплата до його рівня не здійснюється.

 Якою буде тривалість щорічної відпустки, якщо працівник працює на умовах неповного робочого часу ?

Робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь- яких обмежень обсягу трудових прав працівників, а отже, працівники, працюють на умовах неповного робочого часу, мають право на щорічну відпустку повної тривалості.

Немає коментарів:

Дописати коментар