пʼятниця, 23 березня 2012 р.

БРИФІНГ


З метою залучення людей з певними фізичними обмеженнями до сфери соціально-трудових відносин, уникнення упередженого ставлення до них з боку роботодавців в усіх регіонах України укладено багатосторонні угоди Фондом соціального захисту органами соціального захисту, центрами та службою зайнятості пр спільну діяльність у цьому напрямі.
З початку 2010 року на обліку в центрі зайнятості  перебувало 85 громадян з вадами здоров’я, них 11 - жителі району. Серед них жінок – 50 чол., молоді до 35 років  - 23 чол. 
Статус безробітного отримали 81 особа. Відповідно до чинного законодавства,  60 отримували допомогу по безробіттю. 
За відповідний період до служби зайнятості надійшло 34 вакансії.
За направленням центру зайнятості 13 осіб проходили профнавчання , 12 них були працевлаштовані після навчання. 
За сприянням центру зайнятості,  33 особи   з обмеженими фізичними можливостями отримала роботу, з них 13 чол. - за рахунок надання дотацій роботодавцям.
Одна особа отримала одноразово допомогу по безробіттю для відкриття підприємницької діяльності. 
Дев’ятеро громадян з вадами здоров'я були на тимчасових громадських роботах.   
81 незайнятих громадян відповідної категорії отримали 493 профорієнтаційних послуг.
6 інваліди звернулися до служби зайнятості для отримання консультацій з питань чинного законодавства про зайнятість.  
На сьогодні на обліку в центрі зайнятості перебуває 34 інваліди. 
Службою зайнятості надається широкий спектр послуг інвалідам, до  звертаються, зокрема забезпечується вільний доступ до про можливість отримання професії, актуальні вакансії тощо. 
Працює інтернет –куточок з вільним доступом до веб-сайтів з пошуку роботи, у тому числі до порталу державної служби зайнятості, де сформована загальна база вакансій. 
В приміщенні центру зайнятості розміщено інформацію про підприємства, на яких працюють інваліди, навчальні заклади, що здійснюють професійне навчання Також представлено описи професій та спеціальностей, за якими здійснюється навчання, порядок направлення службою зайнятості на професійне навчання, зокрема до Всеукраїнського центру 
З метою допомоги у виборі чи професії осіб з інвалідністю залучають до участі у різноманітних профорієнтаційних заходах, профінформаційних семінарах, семінарах з на підприємницьку діяльність. За бажанням або згодою інваліда проводиться профдіагностична консультація та профвідбір перед направленням на профнавчання, надається психологічна підтримка.

Немає коментарів:

Дописати коментар