пʼятниця, 23 березня 2012 р.

Майже, як у Сорочинцях


Щороку, до дня міста Кіровограда, традиційно, проводиться широкомасштабний ярмарок, в якому беруть участь сільгосптоваровиробники області. Минулої суботи,11 вересня, відбувся цього разу для всіх його учасників чимось нагадував Сорочинський ярмарок.  У першу чергу не тільки тому, що на ньому був представлений найрізноманітніший асортимент продуктів товарів, а й тому, що це справді було неабияк театралізоване дійство, побудоване на українських традиціях, в якому взяли участь кращі представники самодіяльних артистів області. У всіх цих дійствах урочистостях взяв участь голова облдержадміністрації Сергій Ларін. Чималою делегацією, яку очолював голова Олександрійської райдержадміністрації Сергій Кузьменко, разом своїм першим заступником Згамою заступником Коренюком, побували трудівники полів нашого району. Свою кращу продукцію на ярмарок привезли хлібороби тваринники ТОВ «УкрАгроКом», цукрозаводу, ТОВ «Колос», ФГ «Олександрівське», ФГ «Віра» з Протопопівки. А ще разом з ними на ярмарку побували наші неперевершені самодіяльні чарівники проявленого там таланту яких не відірватися жоден учасник святковостей, в тому числі губернатор області. AaТа й що говорити, коли знають як виступають на сцені аматори Олександрівки чи Нової Праги разом своїми «Петриківськими козаками».
Овочі, фрукти, цукор, борошно, хлібобулочні вироби, крупи, м’ясо – все це було з Олександрійщини на цьому ярмарку. А ціни? Наш район теж всіх здивував. Лише один приклад: цукор – по 7,50 за кілограм. Те ж саме з борошном, з овочами – все помітно нижче ринкових цін. Отож черги до олександрійців стояли чималенькі продукти йшли на розхват. А в результаті за оцінкою С. Ларіна, наш район, наші хлібороби були визнані одними з кращих найбажаніших учасників ярмарку, не на один день принесли у домівки кіровоградців безліч приємних вдячних моментів задоволення щирої вдячності за працю щедрість. яку ми там відіграли роль, свідчить грамота, котру привезли додому з ярмарку трудівники ТОВ «УкрАгроКом» за свою участь, за якість продукції, за ціни на неї. Покупці влада області це оцінили, бо ж не оцінити – не можна було.
Як на ярмарку – було тут все: куліш, застілля, концерти, веселощі… Та головне – глибоке задоволення того, що ми що ми – український народ ми цього заслуговуємо.
В.Юрченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар