середа, 28 березня 2012 р.


За Олександрійського контрольно - ревізійного на Олександрійської районної ради було розглянуто питання щодо стану фінансово- бюджетної дисципліни в Олександрійському районі за результатами проведених в контрольних заходів.
Протягом завершеного періоду 2010 року Олександрійським ОКРВ проведено 3 контрольні заходи в установах та організаціях Олександрійського району (Олександрійська державна сортодослідна станція, Управління АПР та Олександрійського районного Головного управління МНС України).
В кварталі 2010 року відповідно до плану контрольно-ревізійної роботи спеціалістами в поточному році проведено фінансово-господарської господарської діяльності Олександрійської державної сортодослідної станції.
Протягом 2007, 2008, 2009 років сортодослідна станція отримувала бюджетні кошти за наступними програмами «Організація регулювання діяльності установи в системі охорони прав на сорти рослин», «Докорінне поліпшення земель сортодослідної станцій» та «Селекція в галузі сортовипробування». Нецільового використання бюджетних коштів не встановлено. Проте перевіркою інших питань діяльності сортодослідної встановлено ряд порушень при нарахуванні та виплаті заробітної плати працівникам станції, при списанні паливно- мастильних матеріалів, а також порушення з питання оприбуткування зібраного врожаю.
Так заробітна плата водіям та обліковцю нараховувалась погодинно, а не відповідно штатного розпису, яким затверджено посадові оклади внаслідок чого незаконно виплачено на суму 5382,90 грн., не проведення грошових доходів населення призвело до недоотримання фізичними особами доходів за 2007-2008 та 2009 роки на загальну суму 6748,32 грн.
При дотримання норм при списанні палива на трактори та комбайни встановлено, що внаслідок застосування застарілих нормативних документів, розроблені в 1972 році Українським науково - дослідним інститутом економіки організації .сільського господарства, не пристосовані до умов праці соротодослідної та нової техніки,було списано зайво пальне на проведення сільгоспробіт (оранки, культивації,посіву) на суму 1332,37 грн.
Внаслідок не повного оприбуткування та відображення в фінансовій та статистичній звітності форма № 29 - сг станом на 01.12.2007
ЄAaта 01.12.2009 обсягів зібраного врожаю, сума недостачі згідно бухгалтерських документів станом на 15.02.10 становила 7007,39 грн.
За результатами 4 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, керівнику направлено лист вимогу щодо усунення виявлених порушень . Проте станом на сьогоднішній день не відшкодовано індексацію заробітної плати в сумі більш як 4,0 тис.грн., що свідчить про низьку виконавчу дисципліну керівництва підприємства.
В II кварталі 2010 року було проведено з окремих питань фінансово - господарської діяльності в Управління АПР, а саме використання бюджетних коштів на "Державну підтримку виробництва продукції тваринництва рослинництва" та " Фінансову підтримку агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів".
Проведеними зустрічними звірками в 10 підприємствах, окрім одного ТОВ "Комінтерн АГРО" порушеньтіе встановлено.
ТОВ "Комінтерн АГРО" 01.01.2009 була виплачена у 2009 кредитрська заборгованість в сумі 9186,76 грн., як фінансова підтримка по здешевленню короткострокового кредиту отриманому в 2008 році,фактично кредиторська заборгованість становила 202,76 грн. Відповідно до п.8 Порядку використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів,зайво отримані в сумі 8984,00 грн. підлягають поверненню до державного бюджету. Кошти в повному обсязі відшкодовано в ході але протягом 3-х років підприємство буде позбавлено можливості отримувати фінансову підтримку держави.
Користуючись нагодою Олександрійський об'єднаний контрольно -ревізійний доводить до відому громадян м. Олександрія та Олександрійського району про існування "телефонів довіри" Олександрійського ОКРВ №7-30-18 та ГоловКРУ України (044)-425-38-18 та (044)-425-37-71, по яких вони можуть звертатись у разі наявної про можливі факти зловживань та порушень фінансово - бюджетної дисципліни на підприємствах,установах та організаціях. Вся інформація, яка надійде за цими номерами, буде обов'язково перевірена та згідно з чинним законодавством будуть прийняті рішення.
Заступник начальника Олександрійського ОКРВ Н.В.Зайцева

Немає коментарів:

Дописати коментар