середа, 28 березня 2012 р.

Свято театралів


25 вересня  відбулося відкриття традиційного Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» в музеї - заповіднику - хуторі Надія. Олександрійську творчу делегацію очолила заступник начальника відділу освіти Ольга Коріненко. Відкрили свято голова обдержадміністрації Сергій Ларін та голова обласної ради Микола Сухомлин і вручили нагороди кращим професійним та аматорським колективам області. Серед нагороджених і наші земляки - театрали. Дипломом другого ступеню та цінним подарунком відзначено народний театр Червонокам’янського сільського будинку культури (режисер Наталія Зозулінська) та актора цього ж колективу Ігоря Тимченка спеціальним дипломом за краще виконання чоловічої ролі. Продовжилося свято виступами самодіяльних артистів та професійних митців.
На святі взяли участь наші майстри декоративно-ужиткового мистецтва Світлана Піскова (вироби з соломки), Людмила Руденко (в’язання), Галина Лєбєдєва (в’язання).
Районне свято того ж вечора відкрилося в Добронадіївському сільському будинку культури, в якому взяли участь народні театри районного будинку культури (режисер Ольга Косогоренко), Червонокам’янського (Наталія Зозулінська), Олександрівського (Валентина Жовтоножко) сільських будинків культури, театр малих форм «Консенсус» (Іван Кучерук) РБК, аматорські театральні колективи із Добронадіївки (Тетяна Двалішвілі), Леніно-2 (Лідія Сідельникова), Войнівки (Людмила Докієнко) та хореографічний колектив РБК «Авантюрин» (Наталія Козинець). Добронадіївський сільський голова Валентина Балаєскул з хлібом-сіллю зустріла дорогих гостей і подякувала за їх творчість та побажала нових доробок.
Глядачі поринули в театралізоване дійство за участю майже справжнього американського кінорежисера Стівена Спілберга, який приїхав провести кастинг на кращу жіночу роль серед аматорських колективів району та був зачарований красою та талантом українок. Важко було «іноземцю» визначитися з переможницею. Справжню насолоду отримали всі присутні в залі від майстерності театралів. Всі колективи відзначені дипломами, грамотами, подяками та цінними подарунками, які вручив директор районного будинку культури Олександр Барвінський. Відділ у справах сім’ї та молоді РДА нагородило грамотами та подарунками молодих акторів. Свято надовго запам’ятається її учасникам та жителям Добронадіївки.
О. Яковлєв.

Немає коментарів:

Дописати коментар