середа, 28 березня 2012 р.

Неперевершений ювілей


Грандіозним видалося святкування минулого тижня 80-річчя Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету, на яке прибуло безліч гостей, друзів, випускників технікуму багатьох років, починаючи 1955 року, котрих не вміщав просторий актовий зал навчального закладу. Серед присутніх були перший проректор БНАУ, професор Новак, заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Богдан Андрющенко, начальник управління ветмедицини в області Олександр Москаленко, перший заступник голови райдержадміністрації Згама, депутат Олександрійської міськради 4 5 скликань Сергій Гриценко, начальник управління ветмедицини в м. Олександрія Василь Коновалов.
Наш технікум святкував вже чимало своїх ювілеїв, але так велично помпезно не відзначав ще разу. На святкування прибули директори аграрних закладів освіти України. Попри проблеми всіх багаторічне співробітництво та товаришування. Добрими бажаними гостями в залі були присутні директор вищого училища культури м. Олександрія Карпов, директор медучилища Микола Бойко, директор педколеджу Станіслав Гайдук, директор індустріального коледжу Лариса Савченко. Та перерахувати всіх просто неможливо. Це був незвичайний день. Це був ювілей домівки поколінь, де одні навчалися, навчали. День за днем, за роком, що складалися в десятиліття. Кожен з присутніх прибув на свято, щоб разом розділити в цей день свою радість.
Море радісні, усміхнені щасливі обличчя. Безліч подарунків нескінченна кількість найсвітліших найщиріших, вдячних на адресу педколективу та студентів технікуму гостей. Вшанування ветеранів навчального закладу, нагородження кращих з кращих ювілярів подяками грамотами Білоцерківського аграрного університету та технікуму. Зволожені щасливих спогадів колишніх випускників, поцілунки, обійми, пошуки знайомих. просто неможливо передати словами всього, що було на цьому Хочеться лише відзначити, що його сценарій був педагогами студентами талановито, гідно мудро, мов геніальним режисером, підготовлений. даремно, що свято продовжувалося понад три години. Час нікого не втомлював, бо такий ювілей шкода було залишати. Aaо все було на ньому неординарним, мов у казковому калейдоскопі, все перепліталося на сцені. привітання, вручення нагород, спогади випускників, вшанування ветеранів, хвилююча екранізація технікуму, яку вела заступник директора технікуму Наталія Надольська. А як відчувалося час виступу хвилювання самого директора Олександра Бодяко!
Того дня в актовому залі знаходилися люди, віддали технікуму частку свого життя, душі, імена яких назавжди частиною нашої закладу промовляла до них з багатьох фотографій, розміщених на стендах. Його – це долі 15 тисяч його випускників.
А яких неординарних, неперевершених у своєму таланті художніх аматорів, самодіяльних артистів сьогодні наш технікум, в тому числі серед студентів курсу. А тим цим юнакам дівчатам вже по плечу виступи на великій професійній сцені, бо володіють вони Божим даром бути артистом. Даремно, що такі молоді за віком, але виступи на своїй сцені були такими, що не в одного глядача зволожувалися хвилювання очі. Це були не просто виступи тих, хто завоював чимало обласних республіканських нагород переможців різних конкурсів, це був підготовлений власними силами не просто концерт, це було якесь дивовижне дійство, подароване гостям молодими талантами технікуму, перевершили самих себе. Чого вартий лише виступ театрального колективу, який став дипломатом регіонального етапу конкурсу «Софіївські зорі» в Одесі 2010 року, котрий представив уривок з вистави веселий, кмітливий на ярмарок» Низький уклін тобі, наша юність, за твої таланти. Будь щасливою даруй щастя людям.
Тож ще раз дозвольте привітати вас святом, шановні ювіляри. Хай здійсняться ваші найзаповітніші хай кожен прийдешній день дарує вам віру, надію, любов, а поруч з вами завжди будуть милі вашому серцю люди.
В.Юрченко. 

Немає коментарів:

Дописати коментар