середа, 28 березня 2012 р.

З увагою до ветеранів


1 жовтня громадськість району відзначила Міжнародний день людей похилого віку та день ветерана. Пряче безпосереднє відношення до категорії людей територіальний центр соціального обслуговування району, адже лише на 1 вересня цього року центром було виявлено 2161 громадян, потребують різних видів соціальної допомоги. На обліку в тер центрі знаходяться, в переважній більшості, люди похилого віку, хворі та немічні, часто не в змозі, навіть, придбати необхідне, заплатити за ліки потребують підтримки та захисту. Відділення соціальної допомоги тер центру обслуговує 467 непрацездатних громадян, надаючи щомісяця своїм підопічним понад 50 видів соцпослуг. 26 сільських та селищних рад району тер центр обслуговує громадян 23 рад, в входять 43 населених пункти.
Відповідно до ст..5 Закону України «Про соціальні послуги» та на виконання доручення виконуючого обов’язки першого заступника голови облдержадміністрації 22 липня 2008 року в районі впроваджено для та категорії з порушенням опорно-рухового апарату послугу «Соціальне таксі».
Особливу увагу тер центр надає співпраці з ветеранською організацією району. З метою покращення ефективності обслуговування ветеранів, залучено волонтерські Aaредки шкіл, не залишили без уваги жодного ветерана війни. Два роки тому на базі тер центру було відкрито Музей ветеранської слави. 2010 в оголошено  «Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років». З метою забезпечення всенародного вшанування та увічнення героїчного подвигу захисників Вітчизни, зважаючи на необхідність посилення уваги  суспільства до потреб ветеранів війни, поліпшення соціального захисту в тер центрі було організовано активну роботу з підготовки та проведення на належному заходів, присвячених 65-й Перемоги у Великій Вітчизняній Терцентр регулярно проводить соціально-побутову адаптацію осіб похилого віку та щомісяця надає одноразову соціальну допомогу та постійно працює над розширенням новацій в наданні послуг всім своїм підопічним, особливо, ветеранам. цц помітно виділяється на фоні роботи соціальних працівників Кіровоградщини.
В.Ільющенков, директор теруентру.

Немає коментарів:

Дописати коментар