середа, 28 березня 2012 р.

Рухатися вперед по бездоріжжю неможливо!


Створюємо план по відновленню доріг в області

Стан автодоріг, а подекуди – повна відсутність, завжди були одними з найболючіших проблем Кіровоградщини, особливо - в районах, віддалених обласного центру та великих міст. Нова команда обласної влади на чолі з головою Кіровоградської облдержадміністрації Ларіним взялася за це питання комплексно, як звикла працювати й в інших напрямках.

Програма реконструкції доріг, яка готується сьогодні, стане частиною програми розвитку області «Центральний регіон - 2015». Якщо завданням, поставленим Ларіним перед собою на найближчі п'ять років, виведення Кіровоградщини в п'ятірку кращих областей України, то й дороги в повинні бути відповідними. Адже якість - одна з найважливіших  складових регіону показник ефективності роботи його керівників. 

Крім того, переглянуті повинні бути підходи в організації транспортного сполучення. Адже про те, що на громадському транспорті сьогодні можна дістатися далеко не до кожного населеного пункту області, мешканці знають не з чуток. дорожньо-транспортні проблеми в містах, в кожному - свої. Тому сьогодні в роботі по систематизації цих проблем розробці шляхів вирішення представники державної влади на всіх рівнях. Активну участь у беруть структури обласної організації регіонів у всіх куточках Кіровоградщини.
Олександрійська районна державна адміністрація повною мірою ситуацією, яка склалася з ремонтом доріг в районі. Саме тому за вдалося капітально відремонтувати відрізок дороги на Ізмайлівку, по селу Шарівка, частково -  з автошляху в Куколівці. Однак, це не кінцевий результат. Буквально в цьому році заплановані роботи по ремонту доріг до Недогарок по спуск дороги до Лікарівки, буде підремонтована дорога до Леніно Друге та до Попельнастого. На жаль, в останні цьому заважали дощі, відбираючи у дорожників дорогоцінний час. Та при цьому районна влада повністю Aa усвідомлює, що, крім доріг районного значення чи доріг по території селищ, ми повинні ремонтувати власними силами, левова частка доріг – це дороги населеними пунктами, або так звана мережа автодоріг  району, яка перебуває на балансі обласної служби автодоріг Кіровоградської області фінансування робіт по утриманню ремонту повинно здійснюватися на державному хотіли б ми цього чи але без допомоги держави нам не обійтися. Проблем з дорогами у районі чимало, адже вони в незадовільному стані протяжністю в 240 км. Привести до належного вигляду відразу просто неможливо, але райдержадміністрація в своїй роботі бачить вирішення проблеми за рахунок комплексного підходу до неї. Ремонти здійснюються будуть здійснюватися за рахунок спецрахунків сплати податків власниками транспортних засобів сільських селищних рад, за рахунок інвестиційних капіталовкладень, бо як адміністрація, так керівники господарств переконані, що гроші, вкладені в дороги, не викидаються на вітер це значно дешевше, в іншому разі ремонтувати весь свій автопарк. А, крім того, досить серйозні розрахунки на державну підтримку по ремонту доріг. Тому в рамках програми «Будуємо Олександрійщину разом» райдержадміністрація пропонує разом ремонтувати дороги. Вузьких місць тут вистачає. Це відрізок в 13 км практично відсутньої дороги до Попельнастого, з боку Нової Праги до Шарівки та Світлопілля, а також стан доріг до Косівки та Олександрівки через Сургани та великі напрямки, де ремонти доріг потребують значних вкладень. У 2010 році кошти, призначені на дороги, йдуть не на капітальні, а поточні ремонти. Тому напрямки вкладаються в пропозиції до служби автодоріг на 2011 рік. в цих пропозиціях для ремонту доріг райдержадміністрація закладає підтримку держави в 8-9 млн. гривень. Тоді з урахуванням своїх можливостей можна буде на щось розраховувати.
В. Юрченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар