середа, 28 березня 2012 р.

Пам'ятка в дорогу


Не вживати продукти та напої при найменшій щодо недоброякісності та з  вичерпаним терміном придатності.
Не вживати кулінарні страви особливо небезпечні в епідеміологічному значенні, а саме: заливне, паштети, кремові вироби, м'яке морозиво та інше. Не купувати продукти харчування, кулінарні страви домашнього виготовлення на стихійних ринках, або з рук у приватних осіб на перонах.
Готові страви та продукти харчування, взяті собою, необхідно вжити відразу. Не зберігати без належних температурних умов. Термін зберігання не повинен перевищувати двох годин. Не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або продукти, потребують охолодженого зберігання). Перед вживанням Aa та після відвідування туалету завжди потрібно мити руки.
Зберігати продукти харчування тільки у спосіб, що зазначений на упаковці та у встановлений термін. 
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.
Ю. Федоренко, головний державний санітарний лікар району.

Немає коментарів:

Дописати коментар