пʼятниця, 23 березня 2012 р.

ВОДА, НАСОСИ Й ТЕПЛО, на чому заощаджувати?


Вода. Чи не кожний житель, будинок, село, місто зустрічається проблемами водопостачання. Відомо, що подача води - досить енергоємний процес, саме сьогодні, як ніколи, постає питання - на чому можна заощаджувати?
Найчастіше, не можуть відповісти - чому реальне споживання електроенергії по насосам в півтора раза й більше перевищує розрахункове, отримане множенням кількості годин роботи насоса на номінальне значення споживаної потужності?
На жаль, більшість споживачів насосів для свердловин та інших джерел води (ЕЦВ, Водолій, Спрут та ін.) - сільради, сільгосппідприємства, фермерські господарства, садівничі товариства й населення - мало інформовані як про особливості експлуатації насосів, так про можливе зменшення витрат при використанні. Продавці насосів, як правило, не мають можливості комплексного підходу до поставок устаткування, технічної підготовки. Надання допомоги в даних питаннях стає необхідністю.
За консультаціями цих питань ми звернулися до Кареліна Сергія Павловича - комерційного директора підприємства" Гідро-Електроцентр", що недавно було засновано  в м. Кіровограді.
- Скажіть, … наскільки нам відомо, Ваша компанія не з чуток знає все про насоси, свердловини, управління й системи водопостачання?
- Це правда, так склалося, що на підприємстві зібралися з великим досвідом роботи в сфері, практикою роботи по Україні, в не говорячи про менш розвинені міста. Тому ми й пропонуємо допомогу, починаючи проектування систем водопостачання, до сучасних технічних рішень з енергозберігаючими функціями, як для бюджетних організацій (села, школи, садочки…), так для комерційних структур (заводи, підприємства, фермери), для населення. звичайно ж  - забезпечуємо поставки ( з доставкою)  свердловинних, погружних, горизонтальних, побутових будь-яких типів насосів та виробляємо до них управління.  Проходить час разових продажів фірм, що одержують одноразові прибутки. Сучасного споживача вже більше цікавить не тільки одержання товару, але й повний перелік послуг, пов'язаний з його використанням.
- З якими проблемами при експлуатації систем водопостачання в сільській місцевості й невеликих населених пунктах найчастіше зустрічаються Ваші клієнти?
- Питання виникають різноманітні. Усе частіше - незадоволені споживачі, що не мають достатнього тиску у водонапірній мережі або належної якості води, звертаються скаргами по водопостачанню. Ця проблема може бути викликана ушкодженнями застарілих водонапірних башт Рожновського, неправильним підбором насосного обладнання (досить розповсюджене явище) або відсутністю ефективних систем керування насосами та інш. Виникають питання й по захисту електродвигунів насосів, виходять ладу через часті пуски насоса й нестабільної якості одержуваної електроенергії. Багато мешканців використовують побутові насоси не найкращої якості, коли за ж самі кошти можливо купити набагато  насоси.  Деякі держслужбовці задаються питаннями - де взяти кошти на модернізацію, не знаючи, що певні державні програми, потребують певних первісних для реалізації. це притому, що окупність цих проектів за рахунок економії може становити 4 до 1 року.
- існують шляху вирішення цих проблем?
- Останнім часом досить розповсюдженим стає використання станцій управління насосами з функціями частотного регулювання (що дозволяють відмовитися водонапірної башні), незаперечною перевагою застосування яких енергозбереження, можливість підтримки заданого тиску в системі, установленого в певних часових х, зменшення кількості поривів у мережі трубопроводів за рахунок виключення гідроударів, продовження строків експлуатації обладнання та Практика роботи в багатьох областях України показала, що заміна вийшовшої з ладу водонапірної башні як (а й вчетверо) дорожче автоматичного управління насосом, яка питання ощадливого водопостачання й без башні.
- Можете підказати, десь уже реалізовані такі проекти?
- Звичайно, успішна експлуатація таких станцій (населені пункти Хорли, Камишани Херсонської обл., Любашівка Одеської обл., Комісаровка, Доманьовка Миколаївської обл., Заповітне - Запорізької обл. багато багато інших) довела дійсну ефективність економічність систем частотним регулюванням. Тільки в одному Миколаївському районі, за підтримки районної встановлено більше п'ятнадцяти таких станцій. Не думаю, що Кіровоградська область повинна відставати в цьому напрямку. Але, у будь-якому разі, кожна система особливості, й дозволяють визначити доцільність використання  тих чи інших сучасних систем управління.
- А по теплу можете підказати, де шукати економію?
такі розв'язки існують. Для промислових комунальних котелень - ж частотним регулюванням, використовуються в управлінні тягодувним обладнанням. А переробним сільгосппідприємствам пораджу використовувати теплогенеруючі установки на сипучій органіці - відходах, присутні практично на будь-якому елеваторі, колгоспі, у фермерів т.д. Обладнання можемо запропонувати.А це - дешеве тепло, гаряча вода, - дійсно пристойна економія. Доречі, вже практика встановлення в м. Кіровограді.
- Скільки можна заощадити на електроенергії й теплі?
На водопостачанні - до 30-40%, на теплі – набагато більше, усе залежить джерел енергії.
- А як бути зацікавленим особам звичайним споживачам, яким не так просто розібратися в технічних тонкощах систем водопостачання й економії по теплу?
- Просто дзвоніть нам, ще нікому ми в допомозі й консультаціях не відмовляли, консультації завжди безкоштовно, головам сільрад, комунальним підприємствам, фермерам приватним особам т. /0522/ 56-99-26, /095/ 395-72-83, /097/ 933-88-37. Або просто приїдьте в м. Кіровоград на вул. Терешковій 213-А. Будемо Вам раді.
- А по насосах можна питання?
- Будь-які.
- Який насос краще всього мені купити для власної криниці де?
- В будь якому випадку, краще купити там, де вибір технічно досвідчені спеціалісти. На сьогоднішній день побутові насоси, на ринку Кіровоградщини взагалі невідомі, але з якістю ціною, за не соромно перед споживачами. Давайте інформацію про колодязь, все підберемо, ще й доставимо Вам за власний рахунок.
- на останнє - чому, все-таки, реальне споживання електроенергії по свердловинним насосам в півтора раза й більше перевищує розрахункове, отримане множенням кількості годин роботи насоса на номінальне значення споживаної потужності?
-  Такі випадки не рідкість як правило, вони обумовлені режимами експлуатації насоса. Але це не на п'ять хвилин розмова. що до насосів також. Кому цікаво - дзвоніть, приходьте, допоможемо…

Немає коментарів:

Дописати коментар