вівторок, 27 березня 2012 р.

Разом – все під силу


Довгих 20 років працівники стоматологічного відділення центральної районної лікарні чекали капітального ремонту свого приміщення. У цьому році цей ремонт вже став конче необхідним. До справи підключилися райдержадміністрація і районна рада, котрі на ці роботи виділили понад 80 тисяч гривень. Два місяці тому ремонт розпочався. І ось минулого тижня, в п’ятницю, напередодні виборів до органів місцевого самоврядування в ланцюгу всіх добрих і значимих подій, що до цього відбувалися у районі під гаслом «Будуймо Олександрійщину разом»,в районній лікарні відбулася знаменна і радісна подія, пов’язана із завершенням капремонту стоматологічного відділення. На урочистості з цієї нагоди прибули голова райдержадміністрації Сергій Кузьменко і його заступник Тамара Сакара, голова районної ради Михайло Бойко. З глибоким задоволенням і вдячністю зустрічали бажаних гостей головний лікар ЦРЛ Валентина Гарагуля і завідуючий стоматвідділенням Юрій Соменко та всі його підлеглі. Стоматологам було  від чого бути задоволеними, адже в черговий раз, дякуючи поєднанню зусиль влади і громади, збулася їх заповітна мрія. Тепер всі вони мають змогу працювати в нормальних умовах, нормально відпочивати, досягати якісної своєї роботи, значно більше задовольняти потреби в лікуванні і протезуванні зубів, в пергу чергу, учасників й інвалідів  Великої Вітчизняної війни, чорнобильців та інших соціально захищених категорій населення.
Для цього зроблено чимало. Насамперед, встановлено нові двері, металопластикові вікна, сучасну пластикову сантехніку, бойлери, замінено електрообладнання, постелено нову кахельну підлогу. Не впізнати тепер зуботехнічної лабораторії, підсобних приміщень. Особлива цінність всіх цих ремонтних робіт полягає у тому, що здійснені вони були за короткі строки власними силами, без участі будь-яких найманих будівельних бригад. Здійснені на ентузіазмі самих медпрацівників: старшої медсестри О.Шаповал, медсестер Я.Міщенко, Л.Алдошкіної, В.Озірної, зубних техніків В.Ісаєва, Л.Авраменко. Велику допомогу надали в ремонті робітники господарського двору, слюсарі, теслярі. Активними учасниками робіт були і В.Гарагуля та Ю.Соменко.
Тож, якщо разом – все під силу. Бо ж, заради людей, заради їх здоров’я. Відзначаючи значення цієї події не лише для медиків, а й для жителів району, С.Кузьменко і М.Бойко підкреслили і запевнили, що районна влада завжди тримає під належним контролем охорону здоров’я в районі і у всіх справах не відмовляє нашим лікарям у матеріальній й моральній підтримці, забезпеченні їх медичним обладнанням і препаратами. Ця відчутна допомога триватиме і надалі. На закінчення, як і належить добрим гостям, вони вручили господарям в дарунок мікрохвильову піч та електрокавемолку.
Ось так сімейне свято наших лікарів відбулося тиждень тому, яке, в черговий раз, продемонструвало , настільки районна влада опікується інтересами трудівників району і відповідає їх потребам. А на черзі тепер вже навесні – ремонт лікувальних кабінетів стоматполіклініки. І він обов’язково буде, адже це знову на контролі районної влади.
В.Юрченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар