середа, 28 березня 2012 р.

Цікаво і корисно


Міністерство освіти і науки України нині вирішує питання про повернення до школи практики проведення гри дітвори радянських часів « Зірниця». Поки відбувається обговорення цього питання, у нашому районі вже протягом  шести років здійснюється проведення районної гри-випробування « Котигорошко». До проведення гри-випробування долучаються майже всі служби  та відділи районної державної адміністрації: МНС-ники, автоінспекція, відділ культури і туризму, центр соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді, відділ у справах сім’ї, молоді та спорту, ЦРЛ.
Для школярів - це купа адреналіну і вражень, а ще - чудова школа життя. Адже отримані під час такої гри знання обов’язково знадобляться в реальному житті.
Традиційно змагання відбуваються у вересні, напередодні Дня козацтва, Свята Покрови. Цьогоріч у змаганнях взяли участь 15 команд загальноосвітніх навчальних закладів району. Справді,у цій грі -випробуванні школярі не лише змагаються за звання найкращого рятувальника,а й демонструють свою готовність надати першу допомогу та не розгубитися перед викликами реального життя.
 Відкриття гри-випробування « Котигорошко-2010»  відбулося за участю наших партнерів по проведенню змагань-випробувань - заступника головного лікаря  ЦРЛ Гірника О.,
працівників районного відділу ГУ МНС України Луценка В. та Данильчука Є., представника Центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Самойленко О., керівників команд, вчителів основ здоров’я, педагогів-організаторів, заступників з виховної роботи.
Змагання розпочато, «юні рятувальники» показують, на що здатні. А допомагає їм у цьому команда рятувальників районного відділу ГУМНС, які прибули  для участі  у грі-випробуванні пожежною машиною для демонстрації учням її робочих властивостей. Школярі мали змогу не лише  онайомитися із професійним обладнанням рятувальників, а й приміряти на себе хитромудре вбрання професіоналів. Кращою командою ряттувальників визнано команду Червонокамянської ЗОШ.
На кожному з етапів команди демонстрували свою готовність та вміння: надавати медичну допомогу, справлятись із протипожежними костюмами, долати перешкоди, орієнтуватися на місцевості, презентувати команду, готувати козацькі страви. Такі випробування загартовують не тільки тіло, але й дух. Отримані навички колись допоможуть дітям не тільки зберегти своє життя і здоров я, а й допомогти в небезпечній ситуації іншим людям.
У ході гри-випробування визначено кращими  команди Червонокамянської,  Недогарської,  Попельнастівської, Протопопівської, Новопразька ЗОШ № 2, Войнівської, Улянівської, Користівської шкіл у різних видах змагань. Журі відзначило віртуозне вміння їзди на велосипеді  Бондаренка Богдана,учня Лікарівської ЗОШ.
Н. Ляшко, методист відділу освіти 

Немає коментарів:

Дописати коментар