середа, 28 березня 2012 р.

Сивочолі ветерани


Всередині золотої осені, коли дерева зодягнені в золотисто-червоні шати, хизуються своїм гарним вбранням, мов дівчата, а голубінь неба думки про вічність, на землю приходить свято вчителів. Характерно, що День вчителя відмічають на початку жовтня, адже осінь асоціюється з мудрістю, щедрістю, ростком. Так наші вчителі щедро діляться своїми знаннями з учнями. Вони крок за кроком наполегливо відкривають перед нами чарівну книгу знань.
Певну частину свого життя ми навчаємося. Спочатку в школі, потім – в училищі чи інституті. В навчаємося військової справи, щоб стати гідним захисником Вітчизни. А коли потрапляємо на виробництво – відшукуємо майстра справи, який би поділитися з нами своїми професійними секретами. Коли ж досконало оволодіваємо професією – передаємо свою майстерність молоді. так з покоління в покоління. Згадуємо своє безтурботне дитинство, коли ми були в дитсадочку, коли мріяли якнайшвидше підрости стати школярами. В школі чекали, коли закінчаться довгі уроки. Надоїдали контрольні, лабораторні, а про екзамени й оцінки не хотіли, навіть, думати. Вранці хотілося довше поспати, а ввечері – пограти з друзями. Хотілося стати дорослими, щоб піти в самостійне Aa Звісно, збувалися, інакше й бути не могло. тільки через роки ми усвідомлюємо, що найщасливішими неповторними були наші роки. Тоді ж в повній усвідомлювали роль вчителів у своєму житті. Вони мов пташенят нас пестили, готуючи до вильоту в широкий світ.
Уклонімося школі, яка протягом багатьох років була нам домівкою, а вчителі – другими батьками. Вони й зараз пам’ятають нас обличчя поіменно, радіють нашим успіхам засмучуються невдачам. Кожен з нас думає, що професія, яку обрав – нелегка. Та найважливіша найпочесніша  професія вчителя. Це не тільки покликання, а й безмежна любов до справи.
В кожного з нас були улюблені вчителі, при спілкуванні з якими навіть подумки теплішало на душі. На жаль, більшість з них, нас навчали, відійшли за вічну межу. З вдячністю називаю тих, залишилися. Це математик С.А.Баранишин, учитель музики М.І.Застеба, французької мови – Ю.С.Безбах, викладач креслення Н.У.Перепеляк. нашого випуску щиро вітаю всіх вчителів з професійним святом. Бажаю щастя, здоров’я та всього найкращого. Низький уклін вам, педагоги.
Учень 10-а класу випуску 1967 року С.Гаценко. с. Червона Кам’янка.

Немає коментарів:

Дописати коментар