пʼятниця, 23 березня 2012 р.

Бібліотеки – установи унікальні


Сьогодні бібліотеки не тільки інформаційними, а й справжніми центрами культури, відпочинку та спілкування. Кожен бібліотечний працівник несе моральну відповідальність за оперативність, повноту об’єктивність інформації. Адже публічна бібліотека, фактично, єдина інституція у суспільстві, яка опікується інформаційною грамотністю усіх верств населення. 
Особлива роль бібліотеки на селі. У нашому районі 32 кожна сільська бібліотека-філія вирізняється своєрідністю. Так у кожної свій напрям: краєзнавчий, народознавчий, екологічний. Але вони завдяки широкому спектру культурно-просвітницьких акцій розкривають сучасні тенденції розвитку суспільства, заохочують талановитих людей, пожвавлюють творче життя на селі. Більшість сільських мешканців свою бібліотеку вважають основним місцем, де можна провести дозвілля. Саме бібліотека на селі – надійний партнер у справі відродження села.
Раніше бібліотеки були ідеологічним закладами їхньому розвитку сприяла держава. сьогодні у бібліотеки ідеологія – допомагати розвитку особистості, культурі, духовності народу, шляхом залучення до книги, інформації.
Тож кожен бібліотечний працівник ставить собі на мету зробити все можливе, щоб кожен читач черпав книги Aaня почуття гарячої любові до свого народу, а це здатний зробити тільки бібліотекар – професіонал. Хороший бібліотекар – це той, хто знання та здатний передавати іншим, досконало орієнтуватися в інформаційному 
Для сучасного бібліотекаря головне, щоб користувач не вийшов за межі бібліотеки не отримавши необхідних документів. Адже сьогодні до книгозбірні приходить читач новим світоглядом, освічений, ерудований, вимогливий. Це змушує шукати нових підходів в обслуговуванні, розширювати сферу впливу, зміцнювати творчі та партнерські зв’язки зацікавленими установами організаціями. Велика подяка директору централізованої бібліотечної системи Чуяновій Миколаївні, за невичерпний оптимізм, професіоналізм, відданість справі, високі творчі здобутки. Все це впливає на діяльність людей, знаходяться поруч, а працюють з нею справжні професіонали. 
Тож, напередодні свята щиро вітаю весь творчий колектив районної централізованої бібліотечної системи з Всеукраїнським днем бібліотек. Бажаю всім творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, дружнього порозуміння та підтримки, радості, добра й нових на бібліотечній ниві.


Н.Солдатенко, завідувач Приютівської бібліотекою-філією. 

Немає коментарів:

Дописати коментар