четвер, 19 квітня 2012 р.

Ззавдання - виконують


Тваринники відділку № 5 ТОВ  “УкрАгроКом” с. Михайлівки, крім ВРХ,  спеціалізуються також на вирощуванні молодняка свиней.
У Пахарівці знаходиться свиноферма, де з 2009 року проходить  реконструкція, на виконання товариством завдання: отримання гібридних поросят, вирощування їх до ваги 38 - 40 кг і передачі на інтенсивну відгодівлю до Чечеліївки.
Завідує цією фермою досвідчений спеціаліст Світлана Тягла.  Ветфельдшером тут працює Наталія Попова. Обслуговують ферму слюсарі Віктор Головань, Віктор Багінський,  Віталій Костюков, доглядають  поголів’я свинарки Людмила Півторацька, Наталія Поповань, Катерина Тищенко.
На фермі є три корпуси. У першому - маточному - розміщено 74 індивідуальні станки для опоросу, де  маленькі  поросятка знаходяться 28 днів. А потім їх переводять в  інший корпус для дорощування. У третьому корпусі утримують холості та супоросні свиноматки. Тут же проводиться парування свиноматок.
Нині на фермі знаходиться тисяча голів, із них 167  - основних свиноматок, 62 - ремонтних свиней, а решта - молодняк  до чотирьох місяців. Весь цей комплекс під посиленим контролем  провідних спеціалістів відділку -  зоотехніка Григорія Михна та ветлікаря Зінаїди Сьоміної, а також  заступника генерального директора  по тваринництву Володимира Чемериса та головного ветлікаря товариства Ігоря Присяжника.
Володимир Іванович сприяє й ініціює нововведення по вирощуванню гібридних поросят. Новітні технології вимагають реконструкції, тож, не випадково, що й  зараз будівельники проводять тут ці роботи під керівництвом бригадира Василя Захарченка.
З 2009 року у  маточник цілодобово подається питна вода, яка є головною складовою в період лактації, як і корм, для свиноматок і малесеньких поросят. Для  маленьких біля кожного станка зроблено будиночки з інфрачервоною лампою, щоб підтримувати температуру +30 - +33 градуси. А також для них зроблені годівниці зеленого, червоного і жовтого кольорів для комбікорму і гранул, щоб якнайшвидше малечу привчити їсти. За 28 днів  молодняк повинен набрати у вазі 10 кілограмів. Такими їх переводять у станки по 20 - 22 голови. Тут розміщені бункерні годівниці,  в які закладається комбікорм по 70 кг, і система води влаштована так, що порося п’є і їсть цілодобово. Нині  у корпусі 500 голів. У ньому продовжується реконструкція під поголів’я до тисячі  поросят.
Тваринники роблять все  необхідне, щоб дотримуватися всіх технологічних, ветеринарно-санітарних вимог вирощування гібридних поросят.

Немає коментарів:

Дописати коментар