четвер, 19 квітня 2012 р.

Вшанували ветеранів


Щорічно квітучою весною дошкільнята «Світлячка» Олександрійського цукрозаводу запрошують до свого дитячого садка ветерана війни, учасника форсування Дніпра, визволителя Австрії, Чехословаччини, Угорщини, Румунії, героя - солдата, який пішов захищати свою Батьківщину в неповні 17 років - Кіра Миколу Петровича, родом з Полтавської області. …А вже в 45-му році надійшов приказ служити на Сході, на Курильських островах, тому молодий солдат після закінчення війни не одразу потрапив додому, а продовжував служити.
Діти з цікавістю та інтересом слухали спогади колишнього солдата, орденоносця, людини душевної, енергійної, простої, але судячи по нагородах - дуже сміливої.
Дорогому гостю діти подарували не лише вірші та пісні, а й танці. І не витримала душа ветерана: Микола Петрович танцював «Яблучко» за всіма правилами солдатського життя. Правнучка колишнього ветерана Д. Козина - Влада вручила хліб-сіль, всі діти подарували багато квітів, як знак вдячності правнуків ветеранам, яких уже немає поміж нас, але в пам’яті людській вони навіки. Колектив ДНЗ також подарував ветерану кілька пісень часів війни під акомпанемент рояля (музрук О. Михайлова). А «Катюшу» підтримував весь зал. Завідуюча Приютівської бібліотеки-філії Н. Солдатенко підготувала цікавий стенд-виставку «Книги про війну», цікаво розповіла дітям про подвиги дітей, про синів полка.
А потім було спільне чаювання з пирогами. І ми дуже вдячні Миколі Петровичу, що не відмовився від запрошення і посприяв патріотичному вихованню підростаючого покоління. Довгих йому років життя, квітучих весен та усмішок рідних йому людей.
Л. Сибірцева, Н. Солдатенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар