четвер, 19 квітня 2012 р.

«Весняний тиждень Добра»


Добронадіївська ЗОШ І-ІІІ ступенів, як громадсько-активна школа,   долучилася до проведення «Весняного тижня Добра», який проходив з 18 по 24 квітня.
«Весняний тиждень Добра» - міжнародна волонтерська акція, мета якої спільно здійснити доброчинні, корисні справи, привернути увагу громадськості до діяльності громадсько-активних шкіл та важливої ролі волонтерської допомоги у суспільстві. Акція упродовж 8 років проходить в Україні з ініціативи Всеукраїнського фонду «Крок за кроком».
Квітень традиційно для волонтерів насичений акціями та конкретною допомогою ветеранам війни і людям похилого віку.  Так, учні 9 класу Голуб М., Танасов І., Романенко А., Чекун Є. - опікуються ветераном війни Ковальчуком Я.Ф. Впорядкування садиб, квітників, садків - це важлива сторона роботи волонтерів, але окрім цього учні проводять і дослідницьку роботу, поповнюючи матеріали з історії села, історії визволення, відбудови, діяльності ветеранської організації.   Членами волонтерського загону «Прометей» створено  папку «65 років Великої Перемоги», в якій зібрано матеріали про воїнів - односельців, село в роки війни, діяльність ради ветеранів та  співпрацю з нею  волонтерів школи.
16 квітня  волонтери школи взяли участь у зібранні лідерів та волонтерів району , яке відбулося в Олександрійській районній державній адміністрації. В присутності ветерана війни, керівників району волонтери поділилися досвідом роботи та розповіли про хід підготовки до святкування 65-річчя Великої Перемоги.
 Проведено акцію «Якщо не я , то хто ж?» із благоустрою шкільного саду, парку, який прилягає до  території школи. Надана допомога сільській раді у прибиранні лісосмуги при в’їзді до села. Проводиться вапнування дерев на вказаних територіях. Розпочали роботи із облаштування шкільного квітника.
Учні та працівники школи взяли участь в акції милосердя «Від серця до серця», розуміючи, що від позиції та доброї волі кожного залежить здоров’я, а іноді і життя новонароджених, для яких цього року мають придбати за зібрані кошти сучасне обладнання.
Протягом тижня пройшли заходи, направлені і на виховання доброго ставлення до  історії та майбутнього свого роду, свого села, своєї Батьківщини. Цікаво пройшла міні-акція у 4 класі  (класний керівник Романенко Н.В.) «Мрії дітей про майбутнє громади», під час якої було зібрано розповіді про своє село, здійснено екскурсію до  сільського музею, проведено конкурс творів «Моє село в майбутньому».  Кращі думки учнів поміщені спеціальному буклеті про село.
  Вчитель історії Ловарік С.Г.  презентувала проект «Українська світлиця», результатом якого стало створення в школі кімнати-музею українського побуту. Учні через електронну презентацію демонстрували етапи своєї роботи, фотоматеріали, представили фотогазету та провели змістовні екскурсії  для учнів різних класів.  Ця робота  була  представлена 23 квітня на акції «Громадянин»  в районі та була  відзначена  як кращий результативний проект.
Щиро пораділи ми і за Єрмакову Софію, яка цього дня успішно виступила на районному святі «Родинні скарби Олександрійщини».
До школи цього тижня  завітав випускник 2005 року Зайцев Андрій, який повернувся зі служби на флоті та подарував дітям м’яча і дещо важливіше - приклад поваги до школи, приклад доброти.
23 квітня підсумки Тижня Добра було підведено на  заході «Дорогою добра», де було відзначено роботу учнів та вчителів, партнерів та батьків. Звучали пісні про добро, цитувалися кращі роботи учнів, представлено фотоматеріали.
А 24 квітня учні та працівники школи долучилися до суботника з прибирання території села.
Тиждень Добра закінчився, та ніколи нехай не висихає джерело, яке живить нас добром. Воно має бути з нами щодня, щохвилини.



Голова волонтерського загону «Прометей»
Добронадіївської ЗОШ І-ІІІ ст..
 Пешко Юлія

Немає коментарів:

Дописати коментар