четвер, 19 квітня 2012 р.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації інформує


24 роки тому сталася найбільша в історії аварія на атомній електростанції -  Чорнобильська катастрофа.
Усвідомлюючи трагічні наслідки Чорнобильської катастрофи, їх вплив на життя людей, віддаючи данину пам’яті загиблим в результаті катастрофи на Чорнобильській АЕС, в управлінні праці та соціального захисту населення докладається максимум зусиль для забезпечення всебічної підтримки людей, які постраждали від наслідків цієї техногенної аварії.
На сьогодні в Олександрійському районі зареєстровано 522 громадянина, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Вони отримують пільги на житлово-комунальні послуги. З початку року їх профінансовано на суму 52081 грн. У поточному році 43 громадянина, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, забезпечено ліками за безоплатними рецептами на зальну суму 7059 грн. Постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи отримують такі компенсації і доплати: компенсація сім’ям з дітьми, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; щомісячна грошова допомога у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; компенсації за шкоду, заподіяну здоров’ю, та допомоги на оздоровлення, у разі звільнення з роботи громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
Так, станом на 7 квітня 2010 року за вищеперерахованими компенсаціями постраждалим громадянам виплачено загалом 128730,59 грн.
Здавалося б, з року в рік Чорнобильська трагедія залишається у минулому, але пам’ять - ось те, що робить людину людиною. Трагедія Чорнобиля не минула. Вона триває й понині бажаємо ми того чи ні. Забувати про це ми не маємо права заради майбутніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар