четвер, 19 квітня 2012 р.


Відбулася тридцята сесія районної ради
На минулому тижні відбулася тридцята сесія районної ради п’ятого скликання. Питання, які вносилися на розгляд депутатів, стосувалися подальшого економічного і соціального розвитку району. Перед депутатами та присутніми із звітом про роботу за звітний період виступив голова районної ради Михайло Бойко. ( текст звіту буде надруковано в наступному номері газети).
Перед присутніми  з  завданнями, які ставить перед собою райдержадміністрація, виступив голова райдержадміністрації Сергій Кузьменко. Зокрема було зроблено акцент на тому, що Президент України ставить основну вимогу перед органами виконавчої влади про тісну співпрацю з законодавчими органами та органами місцевого самоврядування. Тільки спільними зусиллями і спільною співпрацею можна покращити економічне  та соціальне становище району, покращувати добробут наших селян. Особлива увага всіх керівників сільгосппідприємств та голів територіальних громад весь час повинна бути привернута до ветеранів Великої Вітчизняної війни. Голова райдержадміністрації звернувся до головного лікаря ЦРЛ з проханням якомога більше уваги приділяти покращенню та зміцненню здоров’я ветеранів, забезпечення їх всім необхідним. Основним завданням адміністрації залишається питання покращення освіти наших дітей. Оптимізація шкіл - це крок до отримання високого рівня освіти. Але потрібно до цього питання підходити зважено і конкретно  у кожному випадку. Завдання райдержадміністрації - зберегти навчальні заклади у районі. Сергій Анатолійович звернувся до всіх сільських та селищних голів про відкриття дошкільних закладів у кожному населеному пункті.  Зараз у полі зору влади гостро стоїть питання збільшення розміру заробітної плати. На сьогодні вона становить 1300 гривень ( по області - 1500). Тому сільгоспкерівникам потрібно виважено підійти до цього питання і поступово йти на її збільшення, особливо цьому  може сприяти друге півріччя, коли розпочнуться збиральні роботи. Надав голова райдержадміністрації відповідь на запитання, яке кожного разу на всіх зібраннях було у всіх на вустах - газифікація Головківки та Нової Праги, завершення робіт по газифікації сіл Куколівка та Соніно.  Сергій Анатолійович запевнив депутатів та присутніх, що незабаром питання включення голубого палива у Куколівці та Соніно буде повністю вирішене. Питання газифікації Головківки та Нової Праги взято під контроль облдержадміністрацією і підтримка фінансова буде.
Непокоїть голову райдержадміністрації і забезпечення водою села Березівки. Люди оскаржаться справедливо. А виникла ця проблема після ліквідації вугільних підприємств, коли за борги РЕМ відключив їх від електрики. Насоси перестали працювати і подачу води було припинено. Для вирішення позитивно цього питання є декілька варіантів: буріння свердловини або підключення до водогону Дніпро - Кіровоград. Але все ці проблеми на контролі у голови адміністрації і чекають свого позитивного вирішення.
Політичні передвиборні пристрасті у країн стихли. Тому зараз нагальним залишається питання відродження економіки рідного краю. А без влиття і залучення інвестицій   у економіку краю проводити якісь нововведення буде неможливо. Тому потрібно  віднаходити інвесторів і плідно з ними співпрацювати А поле діяльності для них велике: Королівський та Добронадіївський елеватори, цукровий завод та ін…
Кожна людина повинна мати свою точку зору своє бачення сьогодення, але працювати потрібно всім разом на кінцевий результат цієї праці на благо людей та рідного краю.
Перший заступник голови районної державної адміністрації Тамара Сакара проінформувала депутатів про виконання цілого ряду районних Програм, що були прийняті раніше, та про Програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства Олександрійського району на 2010 - 2014 роки.
Начальник фінансового управління райдержадміністрації Ірина Левченко звітувала про виконання районного бюджету за І  квартал 2010 року  та про районний бюджет на 2010 рік. Заступник голови районної державної адміністрації Андрій Коломійцев інформував про внесення змін до Програми розвитку малого підприємництва в районі  на 2009 - 2010 роки та про внесення доповнення до переліку загальнорайонних заходів, що фінансуються з районного бюджету.
Голова районного ради Михайло Бойко виступив про орієнтовні терміни проведення звітів депутатів районної ради п’ятого скликання перед виборцями та про план роботи районної ради на ІІ півріччя 2010 року.
По всіх розглянутих питаннях були прийняті відповідні рішення.
Перед присутніми та депутатами із зверненням  ради підприємців Олександрійського району виступив депутат районної ради Павло Фесюк.
Подаємо нижче зміст  самого звернення.

За дорученням сільськогосподарських підприємств району рада підприємців Олександрійського району звертається з пропозицією узгодити ряд питань, пов’язаних з господарською діяльністю підприємств агропромислового комплексу району: оприлюднення даних господарської діяльності сільськогосподарських підприємств району усіх форм власності, включаючи одноосібників в частині - площі оброблюваних земель; кількості штатних працівників підприємства; розміру середньомісячної заробітної плати одного штатного працівника підприємства; Фактично сплачених податків з розрахунку на один нектар; порушити питання у встановленому порядку перед Кабінетом Міністром України відносно внесення змін до Закону України №1443-УІ від 4 червня 2009 року “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості грунтів”; запровадження обов’язкової дольової участі сільськогосподарських підприємств району усіх форм власності, включаючи одноосібників, у реалізації програм соціально-економічного розвитку території на якій безпосередньо розташована оброблювана земельна ділянка; обов’язкове оприлюднення в засобах масової інформації розміру дольової участі сільськогосподарських підприємств та одноосібників району.
Голова ради підприємців Олександрійського району А.Кузьменко.

Перед присутнім також виступив голова ради сільгоспвиробників району, депутат обласної ради, генеральний директор ТОВ «УкрАгроКом» Анатолій Кузьменко, який акцентував увагу присутніх на розвитку аграрного сектору економіки нашого району. Гостро  піднімав Анатолій Іванович питання сплати податків за користування земельними угіддями, особливо одноосібників. Всіх потрібно згідно законодавства поставити у рівні умови. А ще генеральний директор товариства звернувся до керівників сільгосппідприємств з проханням збільшити площі посівів цукрових буряків, адже це основна сировина для роботи цукрового заводу, який є основним наповнювачем районного бюджету. ню та зміцненн
На сесії були присутні сільські та селищні голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, працівники апарату районної ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар