четвер, 19 квітня 2012 р.

Ветеран війни


День Перемоги. Велике свято для всіх нас. Але незрівнянно Великим є це свято для тих людей, які пройшли дорогами війни. Їх залишилося вже так мало.
В селі Трудівка проживає ветеран війни Власов Петро Петрович. Це дуже шанована, гарна людина. Народився Петро Петрович в цьому ж селі в 1925 році в сім’ї колгоспників. До початку війни закінчив 9 класів. Після визволення Олександрійщини вісімнадцятирічного юнака призвали до армії. Потрапив Петро до 1-го Українського фронту в 14-у горно-стрілкову дивізію. Тяжкими дорогами війни дійшов аж до м. Дрездена, визволяючи не тільки рідні землі, а й землі сусідніх країн. В Карпатах у важкому бою отримав поранення та контузію і продовжував воювати.
Після оголошення Перемоги радянськими військами, Петро разом із своїми товаришами визволяв Чехію, Словаччину, Австрію. В 1946 році їх частинами почали переправляти в Москву та інші куточки Радянського Союзу. Петро Власов з частиною дивізії потрапив в Прилуки на відбудову аеродрому. Потім була демобілізація і Петро Петрович повернувся в рідне село.
Спочатку носив пошту, працював у клубі, потім в районному фінвідділі до 1956 р. З 1956 по 1962 роки працював секретарем сільської ради. Закінчив технікум у м. Знам’янка і з 1963 року був у колгоспі касиром, а пізніше бухгалтером та головним бухгалтером аж до виходу на заслужений відпочинок.
А ще Петро Петрович Власов має велику гарну родину. Разом зі своєю дружиною Галиною Іванівною виховали двох синів і доньку. Всі вони освітяни і працюють в навчальних закладах нашого району.

Немає коментарів:

Дописати коментар